19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τι ισχύει για τους φακέλους και τι μπορεί να αλλάξει

Τι ισχύει για τους φακέλους και τι μπορεί να αλλάξει

By on 11 Νοεμβρίου, 2016 0 1145 Views

Η τελευταία απόφαση του Δ.Σ της ΚΟΠ για τους φακέλους σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάληκε στα σωματεία αναφέρει ότι θα αποκόπτονται οι χορηγίες για ομάδες που αναφέρονται σε πέραν των τριών φακέλων που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ .Επομένως ενεργοποίηση της απόφασης θα γίνει όταν συμπληρωθούν 4 φάκελοι για μια ομάδα.
Αυτή η απόφαση λήφθηκε μετά την αλλαγή τακτικής της ΟΥΕΦΑ που σταμάτησε να αποδίδει ονομαστική ευθύνη στους φάκελους. Η αλλαγή τακτικής της ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά κατάργησε τα μέτρα που αποφάσισε η ΚΟΠ το καλοκαίρι για πρόστιμα ,αφαίρεση βαθμών και υποβάθμιση και επανάφερε τον κανονισμό για αποκοπή των χορηγιών με αλλαγή στον αριθμό των φάκελων. Η αποκοπή των χορηγιών θα γίνει στους 4 φακέλους. Η ΚΟΠ αποτάθηκε στην ΟΥΕΦΑ και ζήτησε όπως αποδίδεται ευθύνη στους φακέλους και αν το πετύχει θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις του καλοκαιριού για αυστηρές ποινές στις ομάδες που θα έχουν ευθύνη σύμφωνα με τα στοιχεία που θα αποστέλλει η ΟΥΕΦΑ. Σε αυτό το κεφάλαιο ίσως ανακοινωθούν περισσότερα στην συνέλευση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κ. Κουτσοκούμνη η προσπάθεια της ομοσπονδίας προς την ΟΥΕΦΑ να αποδίδει ευθύνη αποστέλλοντας ένα φάκελο απέδωσε και ίσως υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην ενεργοποίηση των αυστηρών ποινών για τις ομάδες που θα αναφέρονται ως υπεύθυνες για την χειραγώγηση του αποτελέσματος για παράνομα κέρδη στο στοίχημα.
Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι δεν είναι εφικτή η αφαίρεση των ομάδων από το στοίχημα σύμφωνα με την περί στοιχημάτων νομοθεσία και εν πάση περίπτωση στο παράνομο στοίχημα όπου γίνεται το μεγάλο πάρτι Live δεν υπάρχει κάποια αρχή για να αποταθεί κάποια ομάδα για να αφαιρεθεί από το στοίχημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι ενδιαφερόμενοι.