25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • ΝΤΟΜΠΡΑΣΙΝΟΒΙΤΣ:Δεν δίνουμε ευκαιρίες σε ταλέντα μας ούτε σε νέους προπονητές

ΝΤΟΜΠΡΑΣΙΝΟΒΙΤΣ:Δεν δίνουμε ευκαιρίες σε ταλέντα μας ούτε σε νέους προπονητές

By on 11 Νοεμβρίου, 2016 0 1087 Views

Στον Super Sport FM μίλησε ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς ο οποίος αναφέρθηκε στην Εθνική Κύπρου, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, το πρωτάθλημα και την προσπάθεια του για εξεύρεση ομάδας να προπονήσει.

Για το πώς βλέπει τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής:

«Για να είμαι ειλικρινείς περίμενα να πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Πρώτη φορά έχουμε τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα που μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτά που είδα μέχρι στιγμής. Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ είναι ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς. Αν εξαιρέσουμε το Βέλγιο, δεν έχουν καλύτερους παίκτες από εμάς οι άλλες ομάδες. Είδα την Βοσνία με το Βέλγιο, ήταν τόσο κακή. Περίμενα να τους κερδίσουμε εκεί. Το Βέλγιο είναι άλλο επίπεδο».

Για την κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο:

«Βλέπω ότι έχουμε ταλέντα αλλά δεν τους δίνουμε ευκαιρίες. Είναι οι λυπηρό να βλέπεις αυτά τα ταλέντα να χάνονται. Η κοινωνία μας χάλασε λίγο, τα τελευταία χρόνια. Οδηγούν την χώρα μας άνθρωποι που δεν αξίζουν και αυτό με πονάει. Αυτό έχει αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο. Τώρα οι οικογένειες δεν πάνε στο γήπεδο γιατί είναι επικίνδυνο. Για τους φακέλους, δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος»

Για το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ:

«Περιμένω να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο σε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε τρεις βαθμούς. Έχουμε ποιότητα στην ομάδα και παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το Γιβραλτάρ ποιοτικά είναι μακριά από εμάς. Αυτό που περιμένω είναι καλή εμφάνιση, νίκη και να ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Ακόμη δεν τελείωσαν όλα. Έχουμε την Βοσνία εντός».

Για το πώς βλέπει την Εθνική στο μέλλον:

«Είμαι σίγουρος πως θα πάει καλύτερα η ομάδα στη συνέχεια. Όταν θέλεις κάποιος νεαρός να αγωνιστεί πρέπει να ξεκινήσει από 17-18 ετών. Εδώ είναι κάποιος 25 ετών και λένε πως είναι ταλέντο. Πρέπει να αλλάξουμε, να δώσουμε ευκαιρίες. Είδατε τι έκανε ο Γιάννης Οκκάς. Πρέπει να επενδύσουμε στους μικρούς. Αυτό εξαρτάται από εμάς, αν θα τους δώσουμε αυτές τις ευκαιρίες ή να προτιμήσουμε να παίζουμε με ξένους».

Για το πρωτάθλημα:

«Εγώ περίμενα και τον Απόλλωνα να είναι εκεί. ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ παίζουν και καλύτερο ποδόσφαιρο και αξίζουν να είναι εκεί. Περιμένω Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα να είναι καλύτερες, όπως και η ΑΕΛ. Μέχρι το τέλος θα έχει ενδιαφέρον».

Για την επιμόρφωση του στην προπονητική:

«Αυτό που είπα για τα ταλέντα μας, αυτό συμβαίνει και με τους προπονητές. Δεν μας δίνουν κάποια ευκαιρία και περιμένουμε να έρθει κάτι από το εξωτερικό. Εγώ προσωπικά αυτά που έμαθα τόσα χρόνια, θέλω να δώσω πράγματα στα παιδιά. Το ποδόσφαιρο κάθε μέρα αλλάζει για αυτό προσπαθώ να παρακολουθώ μεγάλες ομάδες το πώς δουλεύουν. Θέλω να μάθω και να γίνω καλός προπονητής. Είδα αρκετές ομάδες στην Ευρώπη και ετοιμάζω νέα ταξίδια. Τώρα δεν έχω ομάδα και έχω χρόνο να γίνομαι καλύτερος και να μαθαίνω. Βλέπεις τον τρόπο που δουλεύει ο προπονητής, μιλάς με ανθρώπους της διοίκησης για το πώς διαλέγουν τους παίκτες. Στη καριέρα μου έμαθα να είμαι επαγγελματίας και αυτό θέλω να κάνω και σαν προπονητής. Είμαι εδώ και είμαι έτοιμος για όλα».