25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αρνητικό τεστ για την Ελλάδα.Έχασε από την Λευκορωσσία

Αρνητικό τεστ για την Ελλάδα.Έχασε από την Λευκορωσσία

By on 9 Νοεμβρίου, 2016 0 900 Views

Τεστ ενόψει του εντός έδρας κρίσιμου αγώνα με την Βοσνία το βράδυ της Κυριακής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, έδωσε η Εθνική Ελλάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη όπου έχασε από την Λευκορωσσία 1-0. Το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε παρουσίασε μέτριο πρόσωπο κυρίως στο πρώτο μέρος, έχοντας, ωστόσο, ως ελαφρυντικό ότι αρκετοί παίκτες που λογίζονται ως βασικοί δεν αγωνίστηκαν.

Ενδεκάδα με αλλαγές από τον Σκίμπε

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές καθώς θέλησε να προφυλάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές του για το ματς της Κυριακής. Ο Σκίμπε επέλεξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Σταφυλίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Οικονόμου και Πέτσο, στον άξονα τους Τζιόλη και Σάμαρη, τον Μάνταλο σε οργανωτικό ρόλο, ενώ στην επίθεση τους Γιαννιώτα, Καρέλη και Βέλλιο.

Προβάδισμα με… «κεραυνό» για τους Λευκορώσους

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα νωθρά, με τους Λευκορώσους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ήταν το 14’ όταν ο Παλιτσέβιτς εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ που κέρδισε ο Λαπίτσεβ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Γλύκου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, δεν αρκέστηκαν σε αυτό το τέρμα και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αρχικά δύο λεπτά αργότερα όταν ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Χλεμπ αλλά και στο 18’ όταν ο Σαβίτσκι από πολύ καλή θέση μετά από γύρισμα του Νατσαϊτσούκ έστειλε την μπάλα άουτ.

Προσπάθεια της Ελλάδας να ισορροπήσει χωρίς όμως να απειλήσει

Στην συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τον Τσέρνικ. Μοναδική στιγμή σε όλο το πρώτο ημίχρονο για την γαλανόλευκη ήτα στο 37’ όταν ο Σταφυλίδης δεν μπόρεσε να πιάσει «γεμάτα» το σουτ από καλή θέση, ενώ στην συνέχεια ο Βέλλιος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα σε προσπάθεια για προβολή. Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν στο 40’ όταν ο Σαβίτσκι γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε άουτ, λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Γλύκου. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με την Εθνική μας να μην έχει απειλήσει ουσιαστικά καθόλου τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκίμπε πέρασε στον αγώνα τους Παπασταθόπουλο, Ταχτσίδη και Διαμαντάκο, με τον Παπαδόπουλο να πηγαίνει στην θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Διαμαντάκος πέρασε σε ρόλο επιτελικό πίσω από τον προωθημένο Βέλλιο. Με τις κινήσεις του αυτές ο Γερμανός προπονητής προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Καλή φάση… στην πρώτη επαφή με την μπάλα

Λίγο πριν την συμπλήρωση 70’ στο ματς ο Σκίμπε έριξε τον Κώστα Φορτούνη που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δημιούργησε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας. Ο άσος του Ολυμπιακού ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό σουτ στοχεύοντας την απέναντι γωνία των Λευκορώσων, όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Διαμαντάκος μετά από σέντρα από τα δεξιά κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο. Στο 83’ ο Καρέλης πήρε την μπάλα από τον Τζιόλη λίγο έξω από την περιοχή του Γκορμπούνοφ, σούταρε δυνατά, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε και μπλόκαρε. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν ένα σουτ του Φορτούνη στο 89’ που όμως πέρασε άουτ.

Έτσι το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα με την Ελλάδα πλέον να στρέφει την προσοχή της στο ματς της Κυριακής με την Βοσνία που μπορεί να κρίνει πολλά στην μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.