16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Τι λέει η προϊστορία Κύπρου με Κροατία και Μαυροβούνιο στους Νέους

Τι λέει η προϊστορία Κύπρου με Κροατία και Μαυροβούνιο στους Νέους

By on 8 Νοεμβρίου, 2016 0 1112 Views

Η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε στη μοναδική της αναμέτρηση με αντίπαλο την Κροατία τον Οκτώβριο του 2013.
——————————————————————————————————–

Σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων μπήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Νέων και στο δρόμο μας θα βρούμε το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τα Νησιά Φαρόε.

Με Μαυροβούνιο και Κροατία υπάρχει προϊστορία, με τα Νησιά Φαρόε σε επίπεδο Νέων δεν συναντηθήκαμε όμως ξανά στο παρελθόν.

Ο απολογισμός από τους αγώνες μας με Κροατία και Μαυροβούνιο σε προηγούμενες διοργανώσεις κατέγραψε δύο ισοπαλίες και μια ήττα με συνολικό συντελεστή τερμάτων 6-9.

Με την Κροατία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στις 19 Οκτωβρίου 2013 και τότε φέραμε ισοπαλία 2-2 με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μακρή, που πέτυχε και τα δύο τέρματα της Εθνικής μας.

Οι αγώνες είχαν φιλοξενηθεί στη Τσεχία και η Κύπρος τερμάτισε δεύτερη εξασφαλίζοντας εισιτήριο συμμετοχής για τον Elite round, αφήνοντας στην 3η θέση την Κροατία.

Οι Κροάτες στο 2’ άνοιξαν το σκορ με τον Μούτζαν και στο 22′ πέτυχαν το 2-0 με τον Κόλαρ. Στο 76’ ο Ανδρέας Μακρής μείωσε σε 2-1 και στο 5′ λεπτό της καθυστέρησης ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας στην περιοχή της Κροατίας, από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Κ. Παναγιώτου, Λοϊζίδη, Ιωάννου (88′ Κατσιατής), Καρώ, Φραγκέσκου, Κατελάρη, Παπαφώτη, Θεράποντος (78′ Ευασταθίου), Λίλλη (46′ Π. Κωνσταντίνου), Α. Παναγιώτου, Μακρή.

Με Μαυροβούνιο
Στις 26 Νοεμβρίου 2012 φέραμε ισοπαλία 1-1 σε αγώνα που έγινε στο Παφιακό Στάδιο και το αποτέλεσμα του μας χάρισε εισιτήριο πρόκρισης για τον Elite round.

Η Εθνική μας προηγήθηκε στο 13′ με διαγώνιο πλασέ του Μηνά Αντωνίου μετά από πάσα του Σαμμούτη. Ήταν το πρώτο γκολ για τον Μηνά στη διοργάνωση. Ο Γκρόποβιτς ισοφάρισε για το Μαυροβούνιο σε 1-1 στο 82′.

Η Κύπρος αγωνίστηκε τότε με τους Κ. Παναγή, Α. Θεμιστοκλέους, Χρ. Κωνσταντίνου, Α. Κυριάκου, Σαμμούτη, Λοϊζίδης (35′ Α. Παναγιώτου), Χ. Κυριάκου (71′ Νεοφύτου), Κρ. Ανδρέου, Μαυράκη (46′ Σ. Παναγιώτου), Μιχαηλίδη, Αντωνίου.

**Στις 13 Οκτωβρίου 2014 βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι σε προκριματική φάση που έγινε στη Γεωργία και το Μαυροβούνιο μας νίκησε με 6-3 και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα τέρματα της ομάδας μας πέτυχαν οι Παύλος Χριστοδούλου (18’), Μιχάλης Χαραλάμπους (48’) και Γιώργος Χριστοδούλου (90’).

Η Εθνική μας αγωνίστηκε τότε με τους Α. Χριστοδούλου, Παναγή, Γουίλερ (78′ Νικολάου), Φραγκέσκου (65′ Λεμέσιος), Κούσουλο, Κατελάρη, Φράγκου, Γ. Χριστοδούλου, Π. Κωνσταντίνου (57′ Λίλλης), Π. Χριστοδούλου και Μ. Χαραλάμπους.