28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:Τέλος οι σχέσεις με το σύνδεσμο των οπαδών και εφαρμογή του νόμου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:Τέλος οι σχέσεις με το σύνδεσμο των οπαδών και εφαρμογή του νόμου

By on 8 Νοεμβρίου, 2016 0 1206 Views

Τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίας κοινοποίησε η διοίκηση του Απόλλωνα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα κόντρα στον Εθνικό.

Η ανακοίνωση:

Σε πολύωρη συνεδρία παρακάθισε το απόγευμα της Δευτέρας (07/11) το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο Δημόσια Λτδ. Αφορμή της έκτακτης συνεδρίασης ήταν τα όσα ντροπιαστικά και λυπηρά γεγονότα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (06/11) στο Τσίρειο Στάδιο και τα οποία αποτελούν Μαύρη Σελίδα στην Ένδοξη Ιστορία του Συλλόγου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας επιθυμεί να γνωρίζει ο κόσμος ότι μερίμνησε, επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες, να συναντηθεί και συναντήθηκε με το νυν Δ.Σ του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ, σε μια προσπάθεια τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής μας ομάδας να διεξάγονται ομαλά και μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια.

Μ’ αυτό τον τρόπο, πρωτίστως, θα πετυχαίναμε να παρακολουθεί ο κόσμος με ασφάλεια τα παιγνίδια της ομάδας μας και δευτερευόντως, θα δημιουργούνταν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την πολυπόθητη, μαζική επιστροφή των χιλιάδων φίλων της ομάδας μας στη δυτική εξέδρα.

Την ίδια στιγμή, θα πετυχαίναμε την εξάλειψη ή τουλάχιστον την μείωση των τεράστιων προστίμων που καταβάλει η ομάδα μας, συνεπεία αυτών των ασχημονιών που μας φέρνουν μόνο ντροπή και λύπη.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όλο αυτό το διάστημα, γίναμε όλοι μάρτυρες αρκετών κακών και επικίνδυνων συμπεριφορών, οι οποίες εξελίσσονται και έχουν καταστεί σε μεγάλο πρόβλημα για την ποδοσφαιρική μας ομάδα, το οποίο θα πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί.

Τα απίστευτα γεγονότα και οι σκηνές ντροπής, οι οποίες ακολούθησαν το νικηφόρο τελικό κυπέλλου με την Ομόνοια στις 18 Μαΐου του 2016, επέφεραν μια καταστροφική και εξοντωτική τιμωρία για την ομάδα μας καθώς, πέραν της επιβολής της ποινή των δυο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, στην τρέχουσα αγωνιστική περιόδου 2016-2017 (ΑΡΗ και ΑΕΚ), της επιβλήθηκε βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο. Ταυτόχρονα, οι ποινές αυτές στέρησαν από την ομάδα μας την υποστήριξη των οπαδών μας στους δύσκολους αυτούς αγώνες που, σε τέτοια περίπτωση, πιθανόν, να λάμβαναν άλλη τροπή.

Η ρίψη φωτοβολίδων εντός του αγωνιστικού χώρου στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΛ χωρίς αποχρώντα λόγο και σε ανύποπτο χρόνο, επέφερε, εκ νέου, βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Περαιτέρω, η στάση κάποιων που θέλουν να πιστεύουν ότι υποστηρίζουν τα συμφέροντα της ομάδας μας, στον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Αναγέννηση Δερύνειας και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις τους προς το Δ.Σ της Εταιρείας αλλά και προς το λοιπό φίλαθλο κοινό της ομάδας μας, απαγόρευσαν και/ή εμπόδισαν με κάθε τρόπο στους οπαδούς μας να εισέλθουν στο Τσιρείο Στάδιο.

Αποκορύφωμα των κακών αυτών συμπεριφορών ήταν η αντιαθλητική, απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη στάση και συμπεριφορά μερικών και πάλι, προσώπων στον νικηφόρο αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, οι οποίοι προπηλάκισαν ποδοσφαιριστές μας, αμέσως μετά την επίτευξη το νικητήριου τέρματος της αναμέτρησης, δημιούργησαν και συμμετείχαν σε συμπλοκές με άλλους φίλους της ομάδας μας και προέβησαν ακόμη και σε προπηλακισμούς κατά των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.

Οι κακές και ανεπίτρεπτες αυτές συμπεριφορές αναγκάζουν το Δ.Σ της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας όπως διακόψει άμεσα κάθε επαφή ή συνεννόηση με το νυν Δ.Σ του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας αποφάσισε όπως προβεί άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκύπτουν και από τον Περί της Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο, για να εξασφαλίσει και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται και με γνώμονα ΠΑΝΤΟΤΕ τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Απόλλωνα.

Τέλος, ο Απόλλωνας Λεμεσού ευχαριστεί και παράλληλα καλεί τον υγειώς σκεπτόμενο και περήφανο κόσμο του όπως υψώσει ασπίδας προστασίας στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές μας και απομονώσει αυτούς τους λίγους που ετσιθελικά και εργολαβικά τάσσονται ενάντια στα συμφέροντα των πολλών και της Ομάδας μας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο μας ότι η γιγάντωση του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα είναι μόνιμος και συνεχής σκοπός αυτής της Διοίκησης και θα επιτευχθεί με κάθε τρόπο και κόστος, με την καταλυτική συμβολή και στήριξη του κάθε αγνού και περήφανου Απολλωνίστα.