26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024

Χρήσιμα τα φιλικά για την Εθνική Futsal

By on 4 Νοεμβρίου, 2016 0 1125 Views
Η Εθνική μας σε παράταξη λίγο πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα.
————————————
Το διπλό εκτός έδρας φιλικό με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Μολδαβίας κατέγραψε τα συμπεράσματα του και η προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας ισχυρής βάσης που θα διεκδικήσει την πρόκριση στις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου συνεχίζεται.
Η τεχνική ηγεσία είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη μέχρι τώρα διαδρομή της προετοιμασίας και εκφράζεται η εκτίμηση πως η εικόνα που παρουσίασαν οι διεθνείς μας στο φιλικό της Πέμπτης θα έχει και συνέχεια με καλύτερα αποτελέσματα.
Η Εθνική μας μπορεί να γνώρισε την ήττα με 3-1 όμως η συνολική παρουσία (σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης όπου χάσαμε με 5-1) αφήνει ελπίδες και δημιουργεί ασφαλώς περισσότερες απαιτήσεις.
Επτά νέοι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα και άλλοι δύο που ήταν στην αποστολή περιμένουν τη δική τους ευκαιρία.
«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα η ομάδα έδωσε πολλές δυνάμεις, υπάρχει και το πάθος και η διάθεση για να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Με το πέρασμα του χρόνου είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνουμε καλύτεροι, είμαστε μια νέα ομάδα και η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική μας στη Μολδαβία αφήνει ελπίδες για το στόχο της πρόκρισης.
Για μένα ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία όπως και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αποστολή της Εθνικής μας. Μέσα από τέτοια δυνατά φιλικά βλέπουμε τα λάθη μας και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα διορθώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο διεθνής μας ποδοσφαιριστής Χρίστος Κόκκινος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο Θεοφάνης Χαρή λόγω τραυματισμού δεν πήρε χρόνο συμμετοχής όπως και ο τερματοφύλακας Πάρις Ψηλογένης, καθώς και στους δύο αγώνες συμμετείχε ο έμπειρος Τάσος Σκαμπύλης.
Τον ερχόμενο μήνα η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει σε νέο διπλό φιλικό παιχνίδι την Ελλάδα στην Κύπρο και ακολούθως οι επίσημες υποχρεώσεις στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η Εθνική μας όπως είναι γνωστό κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με την Νορβηγία, τη Δανία και το Κόσσοβο και θα δώσει όλους τους αγώνες στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της UEFA οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν στην Κύπρο από τις 23 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2017.
Ο νικητής του ομίλου μας θα συνεχίσει στον main round όπου θα αντιμετωπίσει στον έκτο όμιλο το Καζακστάν, την Τσεχία και τα Σκόπια. Τους αγώνες αυτής της φάσης θα φιλοξενήσει το Καζακστάν.