1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ:Το ΑΠΟΕΛ πήρε νοοτροπία Ευρώπης

By on 4 Νοεμβρίου, 2016 0 1885 Views

Για τη μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Γιανγκ Μπόις, τον Τόμας Κρίστιανσεν, τον Πιέρο Σωτηρίου, το θέμα με τον αρχισκάουτερ, το γηπεδικό αλλά και όλα όσα αφορούν την ομάδα της Λευκωσίας, μίλησε στον Super Sport FM ο πρόεδρος, Πρόδρομος Πετρίδης.

Για τον Πιέρο Σωτηρίου:

 «Αν ήταν να τον χάσουμε, δεν θα υπέγραφε τετραετές συμβόλαιο. Μακάρι να έρθει μια ικανοποιητική πρόταση για τον ποδοσφαιριστή και εμείς δεν θα διστάσουμε να τον δώσουμε. Φθάνει να ικανοποιούνται τα συμφέροντα μας. Παλικαρίσιο το γκολ που σημείωσε, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, να είναι ακέραιος χαρακτήρας και αυτά θα έρθουν στην ώρα τους».

Για την πρόοδο του:

«Οπωσδήποτε, έχει ένα χρόνο που είναι ο βασικός σέντερ φορ του ΑΠΟΕΛ. Την καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών δεν βιαζόμασταν να βρούμε τον κατάλληλο, τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Ντε Καμάργκο, τον οποίο εμπιστευόμαστε μαζί με τον Πιέρο Σωτηρίου».

Για την Γιανγκ Μπόις και τον τρόπο που την αντιμετώπισαν:

«Είναι μια δυνατή ομάδα με φυσικές δυνάμεις. Οι χώρες αυτές έτσι είναι η προδιαγραφή των ομάδων. Όπως είδατε και εκτός έδρας ήταν μια δύσκολη ομάδα και ξέραμε πως θα αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να κυριαρχήσεις στο χώρο του κέντρο. Ο προπονητής μας ήταν καλά διαβασμένος, ιδιαίτερα με την τακτική που εφάρμοσε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι, σημειώσαμε ένα όμορφο γκολ με τον Πιέρο Σωτηρίου και αν δεν χάνονταν αυτές οι ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε δεύτερο και τρίτο γκολ. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Θέλω να σταθώ και στον υπέροχο κόσμο του ΑΠΟΕΛ, απέδειξε το μεγαλείο του και όταν θέλει μπορεί να σπρώξει την ομάδα προς τη νίκη. Επί ευκαιρία και των 90χρονων, θα είναι ότι καλύτερο να πάρουμε την πρόκριση στους «32» του θεσμού».

Για την επόμενη μέρα:

«Όντως το ΑΠΟΕΛ είναι στους εννέα βαθμούς αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια και θέλουμε ένα βαθμό για να προκριθούμε. Με βάση τα δεδομένα θα κυνηγήσουμε και την πρώτη θέση, αλλά αυτό που προέχει είναι η πρόκριση. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και προσεχτικοί. Αν περάσουμε θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και στο ΑΠΟΕΛ».

Για την νοοτροπία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη:

«Τα τελευταία 10-12 χρόνια το ΑΠΟΕΛ έχει πάρει αυτή την εμπειρία και την εκμεταλλεύεται κάθε χρόνο. Πήρε τη νοοτροπία της Ευρώπης, δεν αγωνίζεται με υποτίμηση απέναντι σε κανένα και όλοι υπολογίζουν τις επιτυχίες του».

Για την διαχείριση από τον Τόμας Κρίστιανσεν:

«Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι από την ημέρα που έχει αναλάβει το ΑΠΟΕΛ είδαμε να χρησιμοποιεί τρεις Κύπριους και τον Στάθη Αλωνεύτη, που τον κατάκριναν γιατί δεν τον χρησιμοποιεί. Εκείνος ξέρει καλά τι κάνει. Είναι δίκαιος στο χειρισμό των παικτών του και με ένα ρόστερ όπως το ΑΠΟΕΛ που έχει σχεδόν ισάξιες ενδεκάδες είναι σωστό να κρίνει ο ίδιος πώς να το διαχειριστεί και δικαιώνεται στο τέλος της ημέρας».

Αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή Κρίστιανσεν:

«Νομίζω είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια το τι έχει κάνει στην ΑΕΚ> Μακάρι να στεριώσει στο ΑΠΟΕΛ. Μέχρι στιγμής είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με τη δουλειά που γίνεται. Βλέπουμε τις προπονήσεις, το πώς διαχειρίζεται τα παιχνίδια και μα βρίσκει απόλυτα ευχαριστημένους».

Για τα έσοδα από την Ευρώπη:

«Καλοδεχούμενα τα λεφτά., Θα ήταν πολύ καλύτερα αν βρισκόμασταν τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσπαθούμε να βάλουμε όσα περισσότερα μπορούμε στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ».

Για το θέμα του αρχισκάουτερ:

«Υπάρχουν δύο υποψήφιοι που βρίσκονται στην Κύπρο, έρχεται ακόμη ένα το Σαββατοκύριακο, θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μέχρι την Δευτέρα και θα αποφασίσουμε για τον αρχισκάουτερ. Και οι τρεις που έχουν υπόψη μας είναι εγνωσμένης αξίας και έχουν εκτελέσει αυτό το πόστο με επιτυχία στις ομάδες του, Προς το τέλος της εβδομάδας. Είναι ο κύριος Λορένζο και ο κύριος Κατάνι».

Για το γηπεδικό:

«Έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή από τον Γενικό διευθυντή και τον οικονομικό διευθυντή του ΑΠΟΕΛ, με εξωδιοικητικούς και 1-2 μέλη της διοίκησης και δουλεύουν πυρετωδώς σε αυτή την φόρμουλα αν μπορεί να προχωρήσει επιτυχώς για να κάνει το δικό του γήπεδο το ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη μας επιλογή είναι το Μακάρειο. Έχουμε πει ότι κάναμε μια προφορική συζήτηση με τον ΚΟΑ και υπάρχει έδαφος. Δεν είναι κάτι που αφήσαμε στο ράφι. Η επιτροπή κάνει συναντήσεις κάθε εβδομάδα με τους αρμόδιους».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων:

«Έχουμε ειδοποιήσει τους μάνατζερ των Εφραίμ και Αλωνεύτη για να βρεθούμε και να συζητήσουμε. Δεν θα καθυστερήσουμε σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους».

Για την ενίσχυση του Δ.Σ:

«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν 2-3 καινούρια μέλη στο Δ.Σ. Ο ένας εκ εξ αυτών είναι νομικός. Οι υπόλοιποι είναι ΑΠΟΕΛιστες επιχειρηματίες».

Για την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου:

«Ψάχνουμε ένα επιθετικό με πολύ διαφορετικό στυλ από τους δύο που έχουμε. Το ψάχνουμε. Αντέχουμε και θα αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της χρονιάς».

Για τον Μπερτόλιο:

«Ο Μπερτόλιο είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης σε σχέση με τον Ντε Βινσέντι».