28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Προκρίθηκε έστω και δύσκολα η ΑΕΛ

By on 2 Νοεμβρίου, 2016 0 1145 Views

Η ΑΕΛ εξασφάλισε την πρόκριση της στο Β΄ γύρο του Κυπέλλου Coca – Cola. Προκρίθηκε σε βάρος της Αλκής, νικώντας την με 2-1 στο Στάδιο “Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή”.

H ΑΕΛ προκρίθηκε χάρη στο γκολ του Γεωργιάδη στο 81΄.
Σε εκείνο το σημείο ο Μπουένο έδωσε όμορφη πάσα στον Γεωργιάδη ο οποίος προσποιήθηκε ωραία στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Για αν φτάσουμε όμως μέχρι εκεί έπρεπε να στηθεί η μπάλα δυο φορές στην άσπρη βούλα. Στο 30΄ ο Χαρή έκανε χέρι στην περιοχή και στο 31΄ ο Αρουαμπαρένα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λεμεσού. Δεν κράτησαν για πολύ τα πανηγύρια καθώς στο 44΄ ο Φορτούνα ανέτρεψε καθαρά τον Στυλιανού και στο 45΄ ο Αβραάμ από τα 11 βήματα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
ΑΛΚΗ: Ματισόσκα, Χαραλάμπους, Θεοχάρους, Σοφοκλέους (46΄ Φραγκέσκου), Χαρή, Αβραάμ, Μανώλη (57΄ Γουίλι), Στυλιανού, Χριστάκη, Νικολάου, Ντουβεντρού.
ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Σόουζα, Σαβανέ (73΄ Μπουένο), Αουραμπαρένα (88΄ Ουέλιγκντον), Μέσκα, Φορτούνα, Σοάρες (75΄ Σοάρες), Γεωργιάδης (89΄ Νικολάου), Τζούνιορ.
Διαιτητής: Χρίστος Κωνσταντίνου.
Βοηθοί: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Γκίνος.
Κίτρινες: Χαρή, Χριστάκη/Σόουζα

Ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου άρχισε την περασμένη Τετάρτη και την πρόκριση τους εξασφάλισαν η Καρμιώτισσα, ο Άρης, η ΑΕΖ, η ΑΕΚ Λάρνακας, η Δόξα Κατωκοπιάς και η Ανόρθωση.

Πλέον εκκρεμούν άλλοι δύο για να ολοκληρωθεί η 16άδα της δεύτερης φάσης.

Στις 23 Νοεμβρίου η Πάφος θα αναμετρηθεί με τη Δερύνεια και στις 30 Νοεμβρίου η Νέα Σαλαμίνα θα αγωνιστεί με την ΠΑΕΕΚ.

Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν ο Απόλλωνας και η Ομόνοια (φιναλίστ του τελικού 2016), το ΑΠΟΕΛ (ομάδα fair play) και ο Εθνικός Άσσιας, ο Εθνικός Άχνας, ο Ολυμπιακός και ο ΑΣΙΛ Λύσης μετά από κλήρωση.