26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Το χθεσινό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ αποτελεί επιπλέον λόγο για να διατηρηθούμε σε εγρήγορση»

«Το χθεσινό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ αποτελεί επιπλέον λόγο για να διατηρηθούμε σε εγρήγορση»

By on 31 Οκτωβρίου, 2016 0 999 Views

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια, μίλησε στον Super Sport FM, o εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου.

Για τη νίκη σε βάρος του Άρη…

«Στα πρώτα 1-2 λεπτά είχαμε καταγράψει τις πρώτες τελικές προσπάθειες. Μέχρι το ημίωρο η ομάδα είχε προηγηθεί και είχε καταγράψει 6-7 τελικές προσπάθειες, ενώ στο ημίχρονο είχαμε πέραν του 8-9 τελικών προσπαθειών και προηγούμασταν με 2-0. Αυτό το σκηνικό ήταν παρόμοιο με τον αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε δύο ατομικά λάθη που πήγαν να διαμορφώσουν αναστάτωση. Η ομάδα όμως αντέδρασε άμεσα με τρίτο γκολ και έφτασε σε μια άνετη νίκη. Η ομάδα επιβεβαίωσε την πορεία αγωνιστικής βελτίωσης. Αποκτά συνοχή και ομοιογένεια μέσα από τους αγώνες, διαπιστώνουμε πως σταδιακά αυξάνονται τα διαστήματα που έχει καλό ρυθμό και ελέγχει τον αγώνα. Είμαστε δημιουργικοί, σκοράρουμε και αυτά θέλουμε να τα διατηρήσουμε και να τα ενισχύσουμε. Ανασταλτικά παρατηρείται και εδώ βελτίωση. Ο Άρης έφτιαξε 2-3 τελικές, ενώ ελάχιστες τελικές είχαν κάνει η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας. Παρατηρείται βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία και στοχεύουμε στο μηδέν παθητικό. Είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε πιο συχνά. Όλοι δεχόμαστε ότι έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε. Υπάρχει ικανοποίηση για τη σταθερή απόδοση αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα κορυφής. Χρειάζεται χρόνο, σταθερότητα ισορροπία στα συναισθήματα μας, υποδομές και βασικό κορμό. Υπάρχει διάθεση για να συνεχίσουμε και δίψα για να έχουμε επιτυχίες».

Για τους Νταρμπισάιαρ και Σέρινταν που σκοράρουν συνεχώς…

«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που σκόραραν 14 γκολ. Ο Σέρινταν έχει δώσει και 4 ασίστ, ενώ μια έχει και ο Νταρμπισάιαρ. Ο τρόπος που επιλέγει να αγωνίζεται η ομάδα θέτει ως προτεραιότητα να έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις. Στηρίζει πολλά σε αυτό το δίδυμο. Είναι σημαντικό που έχουν μια πολύ καλή συνεργασία».

Για το ότι η Ομόνοια δέχτηκε γκολ σε 8 από τα 9 παιχνίδια….

«Είναι μια πραγματικότητα. Επιδιώκουμε να έχουμε το μηδέν πίσω στην άμυνα. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό και στο πως ο κάθε παίκτης πρέπει να συμπεριφέρεται Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο κύριος λόγος που δεχτήκαμε γκολ ήταν η τύχη. Το γκολ που δεχτήκαμε από τη Νέα Σαλαμίνα μπαίνει μια στα τόσα στο ποδόσφαιρο. Ήταν απίθανο να δεχτούμε τέτοιο γκολ. Χθες στην πρώτη τελική δεχτήκαμε γκολ. Πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά στην ανασταλτική λειτουργία. Ο ένας τρόπος είναι με τα πόσα γκολ έχεις δεχτεί, Ο άλλος είναι με τις πόσες τελικές που κάνει ο αντίπαλος. Στα τελευταία δύο παιχνίδια οι αντίπαλοι μας έκαναν συνολικά 4 τελικές. Η Ανόρθωση έκανε 3-4 και ο Απόλλωνας το ίδιο. Αυτό δείχνει μια βελτίωση και ότι η ομάδα δεν επιτρέπει να τις κάνει πολλές φάσεις ο αντίπαλος. Στοχεύουμε στο μηδέν πίσω και δουλεύουμε πολύ. Εδώ θέλω να πω για τον Παναγή. Δεν θέλω να αφεθεί καμία σκιά. Είναι πραγματικά άτυχος αυτός και η ομάδα. Με τη Νέα Σαλαμίνα δέχτηκε ένα γκολ που πολύ δύσκολα θα το απέκρουε ο κάθε τερματοφύλακας. Με τον Άρη έγινε ένα ατομικό λάθος και μπήκε το γκολ από μακρινό σουτ».

Για τη διαχείριση του Κατελάρη…

«Το κριτήριο να παίξει στην ενδεκάδα ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο το τι είχε κάνει το προηγούμενο παιχνίδι. Είναι και η αγωνιστική κατάσταση και η ετοιμότητα. Η ομάδα έχει σύμμαχο την ιατρική υποστήριξη. Οι ποδοσφαιριστές αξιολογούνται σε αυτή τη βάση. Μπορούμε να εκτιμήσουμε κατά πόσο ένας παίκτης είναι στο όριο να υποστεί μυϊκό τραυματισμό. Αυτό σε βοηθά στο να λειτουργήσει προληπτικά και να προστατέψεις ένα ποδοσφαιριστή. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη. Ο Φάνος είναι παιδί που δεν έπαιρνε αγωνιστικά λεπτά. Ξαφνικά έγινε βασικός, καταγράφοντας 90λεπτα, ενώ είχε και παιχνίδια με την Εθνική Ελπίδων. Θα έχει και πάλι υποχρεώσεις με την Εθνική στη διακοπή και μετά ακολουθούν τα ντέρμπι. Είναι περιουσιακό στοιχείο της Ομόνοιας και για αυτό λειτουργούμε έτσι. Φροντίζει η τεχνική ηγεσία να διαχειρίζεται σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία».

Για τους Χριστοφή και Αγκάγιεφ που μένουν εκτός από τα τελευταία παιχνίδια…

«Και ο Χριστοφή και ο Αγκάγιεφ δεν παίζουν μόνο ως ακραίοι επιθετικοί. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα αγωνίζεται διαχρονικά με το συγκεκριμένο τρόπο. Η τεχνική ηγεσία μπορεί να αναπροσαρμόζει τα πλάνα ανάλογα με τον αντίπαλο και το πως εξελίσσεται ένα παιχνίδι. Όλοι χωράνε και θα έρθει η ώρα για όλους. Είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές σε καλό βαθμό ετοιμότητας».

Για τον αγώνα που ακολουθεί με την ΑΕΖ…

«Το χθεσινό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ αποτελεί επιπλέον λόγο για να διατηρηθούμε σε εγρήγορση. Στόχος μας είναι η νίκη για να διεκδικήσουμε το καλύτερο πλασάρισμα. Είμαστε βέβαιοι ότι η κερκίδα που μας αναλογεί θα είναι γεμάτη και πως όλοι μαζί θα φτάσουμε σε μια μεγάλη νίκη».

Για τον Κρέσιτς…

«Θα μεταβεί στη Γερμανία για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης για 3 βδομάδες για επισπευτεί η περίοδος επιστροφής του στην αγωνιστική δράση. Ελπίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμος. Ο Γιώργος Μπαντής προπονείται κανονικά με την ομάδα. όμως δεν έχει παρθεί απόφαση για διαγραφή ποδοσφαιριστή. Όπως και να έχει, είμαστε έτοιμοι για το κάθε ενδεχόμενο».

** Τελειώνοντας ο κ. Δημητρίου κάλεσε τον κόσμο της Ομόνοιας να στηρίξει την προσπάθεια της πετοσφαιρικής ομάδας στον αγώνα της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος, Ελευθερία».