20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Εθνική Παίδων θέλουν την πρόκριση.(Δηλώσεις Γ.Οκκά)

H Εθνική Παίδων θέλουν την πρόκριση.(Δηλώσεις Γ.Οκκά)

By on 25 Οκτωβρίου, 2016 0 1089 Views

Η πρόκριση και η επιστροφή στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων U-17 είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής μας ομάδας των Παίδων, στους επίσημους αγώνες που θα δώσει στην Πάφο από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Λευκορωσία (26/10), το Βέλγιο (28/10) και το Γιβραλτάρ (31/10) και στόχος είναι να τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στα Κούκλια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Το ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, όμως, η ομάδα μας έχει στόχους και θα προσπαθήσει να τους πετύχει. Αυτοί οι στόχοι τέθηκαν από την πρώτη προπόνηση. Θέλαμε να είμαστε έτοιμοι στους επίσημους αγώνες και πλέον η ώρα έχει φτάσει. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο και είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουν τα πάντα στο γήπεδο για να τα καταφέρουν», δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Γιάννος Οκκάς.
«Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Μετά από μια περίοδο προπονήσεων και φιλικών αγώνων, ήρθε η ώρα για τους επίσημους αγώνες και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε. Δουλέψαμε με συγκεκριμένο πλάνο από τον Ιούλιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών μου και την προσπάθεια τους.
Προσπαθήσαμε να προσθέσουμε 2-3 χαρακτηριστικά στοιχεία στους αγώνες μας και ελπίζω αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις, να βγουν στο γήπεδο και να καταφέρουμε να χτυπήσουμε τους αγώνες», προσθέτει ο Γιάννος Οκκάς.
Όσον αφορά τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας, σύμφωνα με τον κ. Οκκά, το Βέλγιο είναι το φαβορί για την πρώτη θέση με τη Λευκορωσία και την Κύπρο να διεκδικούν τη δεύτερη θέση που δίνει απευθείας πρόκριση στον Elite Round.
«Χωρίς να σημαίνει ότι φοβόμαστε κάποιο αντίπαλο ή δεν θα διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες, θεωρώ ότι το Βέλγιο είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Καθοριστικός ενδεχομένως να είναι για εμάς ο αγώνας με τη Λευκορωσία ενώ, χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να υποτιμούμε οποιοδήποτε, το Γιβραλτάρ είναι το αουτσάιντερ του ομίλου. Πρόκειται για τρεις ομάδες που προέρχονται από τρεις διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσουμε».
Η τελευταία φορά που η Εθνική Παίδων U-17 προκρίθηκε στον Elite Round της UEFA ήταν το 2006 και οκτώ χρόνια μετά, θέλει να επαναλάβει αυτή την επιτυχία.
«Όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί το μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει. Έδειξαν μεγάλο ζήλο στις προπονήσεις και στα φιλικά. Πρέπει να αγωνιστούμε μυαλωμένα, με πειθαρχία και πίστη στο πλάνο μας για να χτυπήσουμε τους αγώνες. Ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε και η προσπάθεια αυτής της ομάδας θα συνεχιστεί και στον επόμενο γύρο», είναι το καταληκτικό σχόλιο του Οκκά.