18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • fifpro:Σκεφτείται πριν στοιχηματίσεται.(συμβουλές στους ποδοσφαιριστές)

fifpro:Σκεφτείται πριν στοιχηματίσεται.(συμβουλές στους ποδοσφαιριστές)

By on 24 Οκτωβρίου, 2016 0 1195 Views

Ο κάθε ποδοσφαιριστής πριν στοιχηματίσει για έναν αγώνα ποδοσφαίρου, πρέπει να συμβουλευτεί τους εγχώριους κανονισμούς ή να επικοινωνήσει με την αρμόδια ένωση ποδοσφαιριστών της χώρας που αγωνίζεται. Αυτή είναι η προειδοποίηση της FIFPro προς όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόσφατα παραδείγματα στο Βέλγιο, την Αγγλία και τη Σκωτία, όπου οι παίκτες έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έτυχαν προσωπικής δίωξης, δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη άγνοια μεταξύ των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σχετικά με τους κανόνες στοιχηματισμού.

«Κάθε χώρα και κάθε ομοσπονδία, έχει τους δικούς της κανόνες περί στοιχημάτων από ποδοσφαιριστές. Μερικοί είναι πιο αυστηροί από άλλους», λέει εκ μέρους της FIFPro ο Tony Higgins, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σκωτσέζικης ένωσης ποδοσφαιριστών. Και συνεχίζει συμπληρώνοντας «Οποιαδήποτε παραβίαση των κανονισμών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την καριέρα ενός παίκτη».

Υπάρχουν χώρες/ομοσπονδίες που επιτρέπουν τον στοιχηματισμό στους ποδοσφαιριστές μόνο για πρωταθλήματα εκτός της χώρας που αγωνίζονται, μέχρι χώρες/ομοσπονδίες που απαγορεύουν κάθε ανάμιξη των ποδοσφαιριστών με το στοίχημα.

Πρόσφατα περιστατικά:
•Τον Μάιο, στον Martin Demichelis (Μάντσεστερ Σίτι) επιβλήθηκε πρόστιμο 22.058 λιρών για στοιχηματισμό σε 29 αγώνες το 2016.
•Τον Μάιο, στον Steven Lawless (Πάρτικ Θιστλ, Σκωτία) επιβλήθηκε μια απαγόρευση έξι αγωνιστικών, τις τέσσερις από αυτές με αναστολή, αφού κατηγορήθηκε για στοιχηματισμό σε 513 αγώνες.
•Ο Joey Barton (Ρέιντζερς) έχει κατηγορηθεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας για την τοποθέτηση 44 στοιχημάτων μεταξύ 1ης Ιουλίου και 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Στη Σκωτία, οι κανόνες απαγορεύουν στους παίκτες να στοιχηματίσουν σε όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου στον κόσμο. Ο Barton κινδυνεύει με διακοπή της καριέρας του.
•Ο Olivier Deschacht (Anderlecht, Βέλγιο) στοιχημάτισε πάνω σε έναν αγώνα που αγωνίστηκε (Anderlecht-Παρί Σεν Ζερμέν το 2013). Σύμφωνα με τον Deschacht ο αδελφός του ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε έναν παλιό στοιχηματικό λογαριασμό του. Ο Deschacht μπορεί να διωχθεί.
•Στο Βέλγιο οι Tüür Dierickx (Antwerp FC), Knowledge Musonda (KV Oostende) και Laurent Henkinet (Waasland-Beveren) τοποθέτησαν στοιχήματα για νίκες των ομάδων τους. Η Waasland-Beveren άμεσα τερμάτισε το συμβόλαιο του Henkinet. Οι σύλλογοι των Dierickx και Musonda ακόμη να λάβουν κάποιο μέτρο μέχρι τώρα. Και οι τρεις παίκτες κινδυνεύουν με πρόστιμο.

(fifpro.org)