29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Αποτρέψαμε τραγωδία στην ΑΕΛ τόνισε ο Α.Σοφοκλέους

By on 21 Οκτωβρίου, 2016 0 1580 Views

Για όλα όσα αφορούν την ΑΕΛ μίλησε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων», Ανδρέας Σοφοκλέους.

Για τον απολογισμό της διοίκησης:

«Σαν διοίκηση σας ενημερώνουμε πως θα γίνεται ένας κύκλος συναντήσεων για να ενημερώνουμε για διάφορα θέματα το σωματείο, τη ποδοσφαιρική ομάδα και το γήπεδο. Είναι θέματα που απασχολούν ΑΕΛίστα. Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε και τις εγκαταστάσεις που έγιναν στο βοηθητικό που είχαν σκοπό να αναβαθμίσουν την ποιότητα προπονήσεων των ποδοσφαιριστών. Κύριος σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών της ομάδας. Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη προετοιμασία των παικτών. Η διοίκηση μας έχει εννέα χρόνια στην ΑΕΛ και πέρασε πολλά. Συνεχίζει να περνάει. Αυτή η διοίκηση που βρίσκεται εδώ εννέα χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο αγωνιστικό και όχι τομέα. Σε αυτά τα εννέα χρόνια, η ΑΕΛ είναι στα έξι πρωταγωνιστής».

Για το συμβόλαιο του Πάμπου Χριστοδούλου:

«Ο Πάμπος είναι απαραίτητος σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Ο Πάμπος είναι ένας ικανότατος προπονητής. Το να πιάσει παίκτες της αφάνειας και να τους κάνεις παίκτες να τους πωλήσεις. Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει, η ΑΕΛ να δημιουργεί προϊόν από μόνη της, να τον πωλεί, να επιβιώνει και να γίνεται πλούσια».

Για το πρωτάθλημα του 2014:

«Δωρίσαμε το πρωτάθλημα του 2014. Καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επόμενων χρόνων. Κληρονομήσαμε αρκετές ζημιές, κυρίως οικονομικές. ΑΝ δεν ήξερα 100% πως αν έφευγα, που είχα το κάθε δικαίωμα μετά τον χαμένο τελικό, η ΑΕΛ δεν θα υπήρχε και οποίος θέλει ας λέει πως θα ήταν επειδή είναι ο κόσμος εκεί. Για να μπορέσεις να κρατήσεις την ομάδα στη κατηγορίας θέλεις κόσμο να έρθει να βάλει χρήμα, κόσμο, προσπάθεια. Από το 2005 μέχρι το 2007, ζήσαμε το δράμα της ΑΕΛ κάθε χρόνο να γλυτώνουμε τη διαβάθμιση. Εμείς μείναμε χωρίς να έχουμε το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Κρατήσαμε την ΑΕΛ, ξοφλήσαμε του κόσμου τα χρέη, δικά μας και άλλων και έχουμε την ΑΕΛ να ζει. Ιστορικά σωματεία δεν έχουν τους ανθρώπους να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν, είναι καταδικασμένα να χαθούν. Μαζί με αυτά να χάνεται και ο κόσμος. Εμείς αποτρέψαμε αυτή την τραγωδία, επειδή τραγωδία θα ήταν».

Για το γηπεδικό:

«Πρέπει να αναγνωρίσουν όλοι πως το εγχείρημα γήπεδο της Λεμεσού είναι κατά 50% εγχείρημα της ΑΕΛ. Η προσπάθεια για γήπεδο έγινε μαζί με την ΑΕΛ και τον Άρη. Αν ο Απόλλωνας τότε που μας έγινε η πρόταση να γίνει κοινό γήπεδο που θα χρηματοδοτούσε ο ΚΟΑ, συναινούσε και δεν πήγαινε σε γενική συνέλευση για να αποφασίσει κατά πόσο θα συμμετέχει, θα είχε τελειώσει το γήπεδο από το 2011-12. Το γεγονός είναι ένα. Το γήπεδο της Λεμεσού είναι μια μη ανατρέψιμη προσπάθεια. Πρέπει να ξεπεραστούν κάποια πράγματα. Θα γίνει συνάντηση την άλλη εβδομάδα στη Λευκωσία για να ετοιμαστεί ο φάκελος που θα πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εγκριθεί το έργο από το Κράτος».