28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Τέταρτη σερί νίκη για τον Χάμιλτον!

By on 12 Αυγούστου, 2016 0 33144 Views

Τη μόλις δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο Χόκενχαϊμ, αλλά τέταρτη σερί, έκτη φετινή και 49η στην καριέρα του πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον στο Χόκενχαϊμ. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα στην Ουγγαρία, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε στην εκκίνηση τον Νίκο Ρόσμπεργκ και με εξαιρετική διαχείριση έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που είχε βρεθεί και στο -43 από την κορυφή πλέον είναι στο +19 από τον Ρόσμπεργκ, που περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από τις Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν που συμπλήρωσαν το πόντιουμ. Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν ακολούθησαν με τις δύο Ferrari, ενώ Χούλκενμπεργκ, Μπάτον, Μπότας και Πέρες συνέθεσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο αγώνας

Χάμιλτον και Φερστάπεν ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της εκκίνησης, με τον Ρόσμπεργκ να πραγματοποιεί για δεύτερο σερί αγώνα κάκιστο ξεκίνημα και να υποχωρεί τέταρτος. Σταδιακά ο Γερμανός κέρδισε θέσεις, αλλά στον 32ο γύρο ώθησε τον Φερστάπεν εκτός πίστας και τιμωρήθηκε με πέντε δευτερόλεπτα κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του. Ο Βρετανός αύξανε διαρκώς το προβάδισμά του έχοντας ουσιαστικά από τα μέσα του αγώνα μεγαλύτερη απειλή από τον Ρικάρντο παρά από τον συνοδηγό του, αλλά δίχως να κινδυνεύσει έφτασε τελικά στη νίκη.

Ο Μάσα στον 32ο γύρο εγκατέλειψε με μηχανική βλάβη, ενώ στον 60ο γύρο ακολούθησε ο Νασρ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η μικρή σύγκρουση των δύο Manor, με τον Χαριάντο να πέφτει πάνω στον Βερλάιν.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 26-28 Αυγούστου στο Βέλγιο (Σπα).

Η κατάταξη: