Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Έφτασε η ώρα για Κοντίδη και Καριόλου

12 Αυγούστου, 2016
1532 Views
52 Comments
Έφτασε η ώρα για Κοντίδη και Καριόλου

Ο Παύλος ξεκινά τη μάχη για το χρυσό στα Laser, ενώ ο Ανδρέας στα RS:X βάζει τις βάσεις για την κούρσα μεταλλίων

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *
* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, στην ανατολική πλευρά του Ρίο, μεταφέρεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου το κυπριακό ενδιαφέρον στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο ιστιοπλόοι μας, ο Παύλος Κοντίδης στα Laser και ο Ανδρέας Καριόλου στα RS:X θα γίνουν το 4ο και 5ο μέλος της αποστολής μας που θα αγωνιστεί στους φετινούς Ολυμπιακούς. Οι δύο αθλητές μας ξεκινούν την πολυήμερη προσπάθεια τους στην κλάση τους, με στόχο να δώσουν το παρών τους στην κούρσα μεταλλίων. Εκεί ο Κοντίδης θέλει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο έμπειρος Καριόλου -που αγωνίζεται στην 4η του Ολυμπιάδα- ξέρει πως αν μπει στη medal race, όλα θα είναι ανοικτά.

Πάει για το χρυσό ο Κοντίδης

«Οι συνθήκες στο νερό (σ.σ. του κόλπου Guanabara, όπου βρίσκεται ο χώρος διεξαγωγής του αθλήματος) δεν είναι καθόλου καλές, όμως όπως είναι άσχημες για μένα, είναι άσχημες και για τους αντιπάλους μου. Έτσι θα είμαστε όλοι στο ίδιο σημείο εκκίνησης», λέει ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος μετά την τιμή να μεταφέρει την κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης, πλέον συγκεντρώνεται στον αγώνα του. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012 -εκεί όπου έγινε ο πρώτος Κύπριος που πήρε Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από 116 χρόνια- δεν κρύβει πως το 2016 θέλει να ανέβει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στο βάθρο. «Η πίεση που υπάρχει για το χρυσό τη χρησιμοποιώ υπέρ μου. Ξέρω πως η πατρίδα μου περιμένει πολλά από μένα και αυτό με πεισμώνει και μου δίνει ώθηση», λέει ο ίδιος.
Ο Κοντίδης θα αγωνιστεί στις 8, 9, 10,12 και 13 Αυγούστου σε δέκα ιστιοδρομίες και ασφαλώς στόχος είναι να είναι παρών σε ψηλό πλασάρισμα στις 15 Αυγούστου στην κούρσα μεταλλίων, όπου θα διεκδικήσει το μετάλλιο.
Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου η πρώτη κούρσα θα ξεκινήσει στις 19:05 (ώρα Κύπρου) και η δεύτερη θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Με στόχο τον τελικό ο Καριόλου

Στις 19:05 (ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 8 Αυγούστου θα μπει για πρώτη φορά στο νερό της Μαρίνα ντα Γκλόρια και ο Ανδρέας Καριόλου. Ο 34χρονος έμπειρος ιστιοπλόος (13ος σε Αθήνα και Πεκίνο, 17ος στον κόσμο στο Λονδίνο) γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά τον αγωνιστικό στίβο, έχοντας έρθει αρκετές φορές για προετοιμασία στο Ρίο. «Νιώθω καλά, είμαι έτοιμος», μας είπε ο ίδιος, όταν τον ρωτήσαμε για την κατάσταση του. «Ο στόχος μου είναι να μπω στον τελικό (σ.σ. κούρσα μεταλλίων) που θα γίνει στις 14 Αυγούστου», συμπλήρωσε. Στην ιστιοπλοΐα, η παρουσία στο medal race συχνά φέρνει ανατροπές και εκεί όλα παίζονται. Για την εμπειρία του, ο Καριόλου τόνισε πως στο Ρίο ίσως να μην παίξει τόσο μεγάλο ρόλο: «Είναι καλό κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά είναι απρόβλεπτες οι καιρικές συνθήκες στο Ρίο, κάτι που ανοίγει αρκετά το παιχνίδι. Ο στίβος εδώ είναι ιδιόμορφος και οι αλλαγές του αέρα απρόβλεπτες».
Ο Καριόλου θα αγωνιστεί στις 8, 9, 11 και 12 Αυγούστου σε δώδεκα ιστιοδρομίες. Στις 14 του μήνα είναι προγραμματισμένο το medal race.

Τόσο ο Κοντίδης, όσο και ο Καριόλου επέλεξαν να διαμένουν εκτός Ολυμπιακού Χωριού, σε διαμερίσματα, αφού είναι πολύ μεγάλη η απόσταση από το Χωριό μέχρι τη Μαρίνα.

Comments are closed.